Arkiv
Knarrnäsgård

Knarrnäs Gård

Nyhetsarkiv

7 juni

Tio signalarter funna

Fårägare och faddrar ägnade del av söndagen åt att under mycket kunnig ledleta signalarter vid Källtorp. Gullviva, pillerstarr, bockrot, brudbröd, fetknopp,fjällgröe, gulmåra, stor blåklocka, ängsfryle och jungfrulin kunde hittas på markerna.2 maj

Freja har fått tvillingar

Vi hälsar Malva och Ferdinand välkomna till Knarrnäs Gård.

16 April

Urd och Nanna har fått var sitt tvillingarpar

Idag fylldes det på med fyra nya lammkompisar på Knarrnäs, så snart blir det full fart i hagen. Det blev tre vita tacklamm och ett svart bagglamm. Vi hälsar Marron, Nihaca, Ronja och Birk välkomna till Knarrnäs.8 April

Vi välkomnar Elvira till Knarrnäs

Idag vid lunchtid blev Frigg först av gårdens tackor att lamma och lilla Elvira såg dagens ljus. Efter någon halvtimma var hon på benen och kunde börja utforska fårstallet, noga övervakad av mamma Frigg.


30 mars

Ultraljud på Knarrnäs

Idag fick vi tackorna scannade med ultraljud så nu vet vi att alla tackor har lamm i magen, minst en har dessutom två lamm. Tack Ellinor för att du kom hela vägen från Västervik och scannade våra får. 


Till höger: Ines får magen scannad och bild från scanner. 


15 februari


Fullt hus vid fårklippning!

Fåren verkade nöjda med att bli av med vinterkläderna. De 15 besökarna var också glada över att kunna ta för sig av ullen och kanske kan vi senare rapportera om hur den kom till användning.


Vi tackar Uhlås Fårservice för hjälpen med klippningen.


Till höger nyfriserade får i lilla hagen.

8 februari


Nu är hönshuset färdigt att flytta in i!

Idag blev jobbet med det gamla hönshuset klart. Alla gamla  prylar är utplockade och golvet rent från trasigt glas och rostiga spikar. Det stora fönstret är ombyggt till en bred ingång och övriga fönster lagade med byggplast. Sist fick vi lite hjälp av Mats och Erik att  lägga upp ett mjukt halmtäcke så nu är det bara att flytta in.


Bilden är från inflyttningsfesten.

2 februari


Fem riktiga rospiggar har anlänt!

Idag flyttade ytterligare fem  tackor in på Knarrnäs Gård. Det här gänget kom från Blidö i Roslagens famn. Vi välkomnar Vitsippa, Jänta, Svartglosa, Ines och Berta. 

26 januari


Tierpgänget är här!

Sju tackor och en bagge, alla fina roslagsfår har anlänt från Tierp.Välkomna Urd, Skuld, Idun, Embla, Nanna, Freja, Frigg och Baggen.


17 december 2019


Maten har kommit!

Nu är skafferiet fullt. Vi har fått hem både hö, halm och spannmål så nu klarar vi vintern. Wiggeby Jordbruk levererade fodret.